banner

Caravan verkopen

Wanneer je stopt met kamperen of de overstap maakt naar een andere caravan is het logisch om jouw caravan te willen verkopen tegen de hoogste prijs. Hoe je dit doet? Er komt heel wat bij de verkoop van een caravan kijken. Wat dacht je van de promotie, waardebepaling, onderhandeling en betaling? Wij geven je graag meer informatie over de mogelijkheden vanuit onze community van caravanhouders en specialisten uit de markt.

Caravan Online Verkopen Gratis

Caravan online verkopen

Makkelijk, Snel & Gratis

De kans is groot dat jouw caravan het snelst verkocht worden via een handelaar of (online) inkoper. Het grootste voordeel is dat je direct kan weten welke bedrag je krijgt voor jouw caravan en het geld ook snel en zelfs vaak direct ontvangt. Hou er wel rekening mee dat het bedrag dat geboden wordt voor jouw caravan door een inkoper of handelaar niet de beste prijs voor jouw caravan is. De tussenpartij moet namelijk ook een marge kunnen verdienen op het doorverkopen van jouw voertuig. De bekendste (online) inkopers op de huidige markt zijn OSW en Ikwilvanmijnautoaf.nl .

Verkoop via een caravanmakelaar

Professioneel, Transparant & De beste prijs

De juiste caravanmakelaar neemt het gehele verkoopproces uit handen, voert de onderhandelingen met potentiële klanten en gaat altijd voor de beste verkoopprijs in ruil voor een percentage van de opbrengst. Het is hierdoor voor beide partijen van belang tegen de beste prijs te verkopen. Een caravanmakelaar is een expert in de markt die jouw caravan op de juiste manier aanbiedt en door zijn/haar ervaring met alle randzaken rekening houdt. Een caravanmakelaar is over het algemeen zeer geschikt wanneer jij een duurdere caravan wilt verkopen en/of niet goed kunt onderhandelen. De bekendste makelaar is Caravan Depot.

Caravan Makelaar Verkopen Prijs
Caravan Verkopen Specialist

Verkopen via lokale specialist

Vertrouwd, Veilig & Eenvoudig

Een andere mogelijkheid is om jouw caravan (terug) te verkopen aan de lokale caravanspecialist. Vaak is dit een vertrouwd adres waar je bijvoorbeeld ook jouw jaarlijkse onderhoud hebt laten uitvoeren. Hierdoor weten zij vaak goed wat jouw caravan waard is.

Zonder tussenpartij is het voor deze caravanspecialist ook mogelijk om een betere prijs te bieden dan de handelaar en kun je extra service verwachten, zo wordt de caravan vaak opgehaald en gevrijwaard, terwijl jij meestal vrijwel direct het geld kan ontvangen.

Ons onderzoek naar de ervaringen bij het verkopen van een caravan

In ons onderzoek (50 eigenaren) naar de ervaring en tips bij het verkopen van een caravan kwam het Caravan Depot concept, de grootste camper- en caravanmakelaar van Nederland, vaak naar voren. Caravan Depot blinkt uit tijden de verkoop in het ontzorgen, de hoge mate van professionaliteit en geen verkoop, geen kosten. Honderden reviews op o.a. Campercontact en Trustpilot bevestigen de gewaardeerde aanpak.Meer informatie over het 1Stalling 'caravan verkopen' onderzoek

Wij hebben onze groeiende community van caravaneigenaren gevraagd naar hun ervaringen en tips. De grote hoeveelheid biedingen waar je uiteindelijk niets van hoort, maar ook het ontvangen van onbekenden in combinatie met de betaling en overschrijving worden vaak als teleurstellingen en risico's omschreven. Door het voorkomen van deze punten wordt Caravan Depot vaak aangeraden als voorkeur, wat de eindscores ook bevestigen.

Punt 1 (50% van totaalcijfer): Gemiddelde opbrengst & kosten van de verkoop
Punt 2 (30% van totaalcijfer): Veiligheid van de betaling & overdracht caravan
Punt 3 (20% van totaalcijfer): Gemak & snelheid van de caravanverkoop

Caravan Verkopen Caravan Depot Prijs

Verkopen via Caravan Depot

Met de professionele aanpak van Caravan Depot is het zeer waarschijnlijk dat je, ondanks de courtage bij een eventuele verkoop Het gemiddelde percentage van de verkoopprijs is 5-8%, het hoogste bedrag voor jouw caravan ontvangt. De makelaars zijn immers experts in de markt met een groot netwerk aan mogelijke klanten voor jouw caravan. Daarbij is een hoge(re) verkoopprijs goed voor beide partijen, in tegenstelling tot een handelaar, welke baat heeft bij het bieden van een lagere prijs voor jouw caravan om deze hierna met winst te kunnen verkopen.

Contact opnemen Meer informatie

Ben je van plan jouw caravan te verkopen?

Wij brengen je graag in contact met een professionele makelaar van Caravan Depot. Na jouw aanvraag zal de lokale caravanmakelaar contact opnemen en kan hij/zij ook vrijblijvend langskomen voor een nauwkeurige waardebepaling van jouw caravan. Deze gratis waardebepaling is de perfecte manier om te weten wat jouw caravan waard is. Verder kan de makelaar jou meer vertellen over het gehele verkooptraject en eventuele vragen beantwoorden, zodat jij een goed beeld hebt wat Caravan Depot voor jou kan betekenen.

Jouw caravan liever zelf verkopen?

Vrijheid, Gratis & Flexibel

Natuurlijk is het zelf verkopen van jouw caravan ook altijd een mogelijkheid. Je zal dan moeten beginnen met het bepalen van de gewenste verkooprijs op basis van het merk, model, bouwjaar, de algehele staat en natuurlijk eventuele opties. Vervolgens maak je de caravan goed schoon, zowel binnen als buiten, en verzamel je alle (onderhoud)facturen. Hierna is het tijd om goede foto’s te maken.

Tijd om met de juiste advertenties, verkoopsites of in je eigen kenniskring potentiële kopers te bereiken. Wij raden je aan om jouw caravan in ieder geval altijd op marktplaats te zetten, waar kampeervoertuigen altijd wel in de top 10 staan van populairste zoekopdrachten. Denk van tevoren wel na over welke informatie je bij de advertentie neerzet. Wil je gebeld worden door potentiële kopers of heeft het jouw voorkeur om per mail te communiceren? Wil je een vaste prijs ontvangen of sta je biedingen vanaf een bepaald bedrag ook toe?

Zelf verkopen geeft de meeste vrijheid en de mogelijkheid om tegen het gewenste bedrag te verkopen, mits je hiervoor genoeg tijd vrij kan maken. Reageren op berichten en bezichtigen kunnen veel uren in beslag nemen. Daarnaast is het altijd van belang om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken zoals de vrijwaring, manier van betalen en eventuele afspraken met betrekking tot de garantie.

Tweedehands caravan worden in de meeste gevallen contant betaald, overschrijvingen zijn niet heel gebruikelijk en dienen niet gebruikt te worden zonder begrijpelijke reden. Accepteer altijd alleen overschrijvingen van te volgen transfers met bijbehorende de documentatie, dus niet via PayPal! Twijfel je over de betaling? Een makelaar van Caravan Depot voert de betalingen uit onder notarieel toezicht om mogelijke oplichting te voorkomen. Verder kan het bij de overdracht verstandig zijn om een verkoopovereenkomst op te stellen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden.

Jouw caravan verkopen via Caravan Depot

Verkopen zonder zorgen en tegen de beste prijs

Verkopen via een caravanmakelaar is veilig, professioneel en zonder zorgen. Zeker wanneer de makelaar een expert met veel kennis en de juiste connecties in de markt is. Juist om deze redenen bieden we samen met Caravan Depot een formulier aan om direct in contact te komen met hun professionele makelaar uit jouw regio. Zij kunnen de verkoop volledig in beheer nemen, van het onder de aandacht brengen tot de financiële transactie onder notarieel toezicht. Meer weten? Doe gemakkelijk een online aanvraag.

1. Jouw aanvraag

Ontdek waarom honderden caravanbezitters verkopen via Caravan Depot. Doe gemakkelijk een online aanvraag om meer informatie te ontvangen over het verkopen en een gratis waardebepaling op locatie.

2. Vrijblijvende waardebepaling

Een makelaar van Caravan Depot uit jouw regio neemt contact op om een afspraak te maken. De caravanmakelaar bespreekt het hele verkooptraject en beantwoordt al jouw vragen. Ook kan de makelaar jouw caravan taxeren.

3. Bespreken mogelijkheden

Op basis van alle specificaties en kenmerken adviseert de makelaar voor welke prijs jouw caravan het beste kan worden aangeboden. Hierna is het aan jou om te bepalen of je het ziet zitten om de volgende stappen te maken.

Veelgestelde vragen bij het verkopen van een caravan

Wat is mijn caravan waard (verkoopwaarde/dagwaarde)?

De vraag “Wat is mijn caravan waard?” is een veelgestelde vraag onder de caravanbezitters. Een taxatie helpt om de juiste verkoopprijs van jouw camper te kunnen bepalen, en kan ook helpen bij het overtuigen van de koper. De juiste waardebepaling van jouw camper kijkt naar de aanschafprijs, waarde van vergelijke caravans, de algehele staat, maar ook naar variabelen als accessoires en uitvoering. Doordat deze informatie tegenwoordig volledig online beschikbaar is komen de huidige online waardebepalingen ook steeds dichterbij de werkelijke waarde. Wil je echter dat het taxatierapport geldig is voor de verzekering? Of dat het een sterke(re) onderbouwing vormt bij de verkoop van jouw camper? Dan is het aan te raden om een taxatie uit te laten voeren door een ervaren campertaxateur, welke ook rekening houdt met overige zaken zoals het uitgevoerde onderhoud en eventuele accessoires.

Op welke websites kan ik mijn caravan zelf verkopen?

Er zijn enorm veel manieren om jouw camper aan te bieden aan potentiële kopers, hieronder de bekendste.


 • (Foto/Video)presentatie op Youtube
 • (Foto/Video)presentatie op Facebook
 • (Foto/Video)presentatie op Twitter
 • Eigen relaties
 • Kampeerzaken.nl
 • Marktplaats.nl
 • ASCfreelife.nl
 • Marktnet.nl
 • Mobiel500
 • 2ehands.nl
 • Speurders.nl
 • Caravans.nl

Hoe kan ik de waarde van mijn caravan verhogen?

Natuurlijk zijn het merk, model en de aanwezige accessoires van belang, maar voor de rest is de waardebepaling van jouw caravan voornamelijk afhankelijk van de algehele staat van het voertuig. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat jouw caravan zijn waarde behoudt. Door de caravan (jaarlijks) te laten keuren voorkom je kostbare reparaties. Verder is het van belang om terugkerende schoonmaakwerkzaamheden zoals de buitenkant, maar ook de watertank en eventuele waxlaag elk seizoen op te pakken. Bewaar altijd de facturen! Zodat de koper kan zien dat jij zuinig bent geweest op het voertuig.