Stoppen met agrarische bedrijf

Het aanbieden van stallingsruimte geeft jou als agrariër meer vrijheid, doordat je via de leegstaande ruimte extra inkomen genereert.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Het einde van het agrarische bedrijf

Je denkt erover na om te stoppen met jouw agrarische bedrijf? Je bent niet de enige. Er zijn veel gevallen bekend van agrarische ondernemingen die gestopt zijn door de slechte(re) marktsituatie, de vele regels, omdat er geen opvolgers waren of omdat ze er simpelweg geen energie meer voor hadden. Na het afbouwen blijven er vaak bedrijfsgebouwen en loodsen ongebruikt, wat zonde is aangezien deze ruimte in de meeste gevallen met gemak nog jaren meekan. Ook kan het rendement van nieuwe nevenactiviteiten, zoals het stallen van voertuigen, oplopen tot maar liefst €25,- per vierkante meter per jaar, afhankelijk van de regio en het type locatie.

Een eigen caravanstalling starten in het kort

De gemiddelde prijs om een voertuig te stallen ligt in de huidige situatie rond de € 60,- per strekkende meter, afhankelijk van de regio. Met een grotere locatie lopen de extra inkomsten van jouw lege ruimte al snel op.

Een vaste & zekere opbrengst

De meeste stallinghouders werken met jaarcontracten, daarbij is het percentage huurder dat wisselt van caravanstalling laag. Hierdoor geeft een eigen stalling een vast en zeker extra inkomen.

Geen grote investeringen

Met een geschikte locatie zijn er weinig tot geen investeringen nodig om te kunnen starten. Door gebruik te maken van 1Stalling is er ook geen eigen website of een nieuw systeem nodig.

Het neemt weinig tijd in

De meeste tijd ben je kwijt aan het beantwoorden van ophaalverzoeken en de administratie. Met de juiste software kan je dit efficiënt aanpakken en kost het beheer je slechts een aantal uur per week.

Tips om een caravanstalling te starten

Een van de opties om te verdienen aan een leegstaand bedrijfsgebouw is het starten van een eigen stalling. In principe is een schuur, kas of loods genoeg om te starten. Vaak zijn het daarom ook agrarisch ondernemers die een stalling beginnen, zeker wanneer duidelijk is welk rendement behaald kan worden. Wij geven je middels een brochure graag meer informatie over de kansen, regelgeving en investeringen.
Download gratis brochure

Caravanstalling beginnen
Starten met caravanstalling

Partner voor caravanstallingen

1Stalling is opgericht in 2017 en werkt nu samen met ±30 locaties om het verhuren van ruimte voor iedereen makkelijker en leuker te maken. Meer weten wat wij allemaal doen? Dat lees je gemakkelijk via onderstaande knop. Vragen over bijvoorbeeld de ideale inrichting, administratie of promotie? We helpen graag!
Meer informatie Contact

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen