Eigen caravanstalling beginnen

Het starten van een eigen caravanstalling. Wij geven je naast tips, graag informatie over de kosten & opbrengsten van een eigen caravanstalling

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

De eigen caravanstalling starten

Een van de mogelijkheden om te verdienen aan een leegstaand bedrijfsgebouw is het starten van een eigen caravanstalling. In principe is een (deel van een) leegstaande schuur, kas of loods genoeg om te starten met een eigen stalling voor caravans, campers, vouwwagen en andere voertuigen. Vaak zijn het daarom ook agrarisch ondernemers die een eigen caravanstalling beginnen, zeker wanneer duidelijk is hoeveel rendement er behaald kan worden. Wij geven je middels deze blog graag meer informatie over de kansen, regelgeving en noodzakelijke investeringen.

Waarom een caravanstalling beginnen?

In onze ogen zijn leegstaande gebouwen altijd zonde, zeker wanneer er met een kleine tijdsinvestering een goedlopende stalling kan worden opgezet. Een caravanstalling kan gezien worden als een vaste bron van inkomsten, met wanneer goed geregeld, zeer weinig tot geen risico’s. Wanneer (bijvoorbeeld) een agrarische bestemming niet meer wenselijk is, kan een stalling een bron van inkomsten zijn om zonder zorgen te kunnen blijven wonen op de huidige locatie. Wat je nog meer kunt verwachten? Hieronder vind je de voordelen van een eigen caravanstalling. Verder is momenteel erg veel vraag naar stallingsruimte, waardoor deze omschakeling zeer interessant kan zijn.

Caravanstalling beginnnen

De voordelen van een eigen caravanstalling

Een vaste & zekere opbrengst

De meeste stallinghouders werken met jaarcontracten, daarbij is het percentage huurders dat wisselt van caravanstalling laag. Hierdoor geeft een eigen stalling een vast en zeker extra inkomen.

Geen grote investeringen

Met een geschikte locatie zijn er weinig tot geen investeringen nodig om te kunnen starten. Door gebruik te maken van de juiste software is er ook geen eigen website of een nieuw systeem nodig.

Het neemt weinig tijd in

De meeste tijd ben je kwijt aan het beantwoorden van ophaalverzoeken en de administratie. Met de juiste software kan je dit efficiënt aanpakken en kost het beheer je slechts een aantal uur per week.

Het oprichten van een eigen caravanstalling

Stap 1 is het bepalen welke mogelijkheden het huidige bestemmingsplan biedt en of de gemeente bereid is om mee te werken wanneer het bestemmingsplan gewijzigd dient te worden. Heeft jouw locatie een agrarische bestemming? Dan is het oprichten van een eigen caravanstalling vaak mogelijk als nevenactiviteit, wat hetzelfde is als bijvoorbeeld een boerencamping of boerenwinkel. Wel heb je in dat geval vaak nog een omgevingsvergunning nodig.

Wanneer jouw gemeente geen beleid heeft voor nevenactiviteiten of wanneer je volledig wilt stoppen met jouw voorgaande (agrarische) activiteiten is het altijd noodzakelijk om in overleg te gaan met de gemeente. Hou er wel rekening mee dat het wijzigen van het bestemmingsplan maanden kan duren. Ook kunnen er aanvullende onderzoeken noodzakelijk zijn.

Caravanstalling starten

Het beheer van een caravanstalling

Bij het beheren van jouw stalling krijg je te maken met terugkerend en handmatig werk, zoals het opstellen van contracten en facturen, maar ook het aangeven of een voertuig binnen of buiten staat. Dit kan via excel, een boekhoudprogramma of handgeschreven lijstjes, maar ook via het systeem van 1Stalling, ontwikkelt samen met meerdere stallinghouders. Verbaas jouw huurders met o.a. online afspraken en betalingen, terwijl jij tijd bespaart door de facturatie en overige terugkerende werkzaamheden te automatiseren.

Meer informatie over eigen stalling

Wat er nog meer geregeld moet worden? Ondanks dat elke onderneming en situatie uniek is, zijn er toch een aantal punten die altijd aangepakt moeten worden voordat begonnen kan worden met het stallen van voertuigen. Download onze brochure voor meer informatie over het besluiten en eventueel beginnen van jouw eigen caravanstalling.
Download gratis brochure

Eigen caravanstalling beginnen
Caravanstalling opstarten Nederland

Wie gingen je voor?

1Stalling is gestart in 2017 en werkt op dit moment samen met ruim 40 stalling- en opslaghouders om het (ver)huren voor iedereen makkelijker en leuker te maken. 1Stalling is de partner voor jou als verhuurder van ruimte. Meer weten wat wij allemaal doen? Dat lees je gemakkelijk via onderstaande knop. Heb je vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
Meer informatie Contact

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen