Eigen caravanstalling beginnen

Een eigen caravanstalling starten

Een van de mogelijkheden om te verdienen aan een leegstaand bedrijfsgebouw is het starten van een eigen caravanstalling. In principe is een (deel van een) leegstaande schuur, kas of loods genoeg om te starten met een eigen stalling voor caravans, campers, vouwwagen en andere voertuigen.

De reden om een caravanstalling te beginnen

In onze ogen zijn leegstaande gebouwen altijd zonde, zeker wanneer er met een kleine tijdsinvestering een goedlopende stalling kan worden opgezet. Een caravanstalling kan gezien worden als een vaste bron van inkomsten, met wanneer goed geregeld, zeer weinig tot geen risico’s. Vaak zijn het daarom stoppende agrariërs die een caravanstalling starten. Wanneer werken op eigen land of in de kas niet meer wenselijk is, kan een caravanstalling de bron van inkomsten zijn om zonder zorgen te kunnen blijven wonen op de huidige locatie.

De voordelen van een eigen caravanstalling

Een vaste & zekere opbrengst

De meeste stallinghouders werken met jaarcontracten, daarbij is het percentage eigenaren dat wisselt van locatie laag. Hierdoor geeft een eigen stalling een redelijk vast en zeker extra inkomen.

Geen grote investeringen

Met een geschikte locatie zijn er weinig tot geen investeringen nodig om te kunnen starten. Door gebruik te maken van 1Stalling is er ook geen eigen website of een nieuw systeem nodig.

Het neemt weinig tijd in

De meeste tijd ben je waarschijnlijk kwijt aan het beantwoorden van ophaalverzoeken en de administratie. Met de juiste online aanpak kan je dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk aanpakken.

Het oprichten van een eigen caravanstalling

Bij het beginnen van een caravanstalling moet er rekening gehouden worden met het beleid dat verschilt per gemeente. In ieder geval, moet de bestemming gewijzigd worden van bijvoorbeeld agrarisch naar agrarisch + stalling. Daarvoor moet een melding activiteitenbesluit gedaan worden. Zonder vergunning een stalling oprichten is immers illegaal. Het wijzigen van de bestemming is een relatief eenvoudig procedure, waarbij de nevenactiviteit (in dit geval het stallen van verschillende voertuigen) vaak rechtstreeks is toegestaan in het bestemmingsplan.

Meer informatie over het starten van een eigen stalling.

Wat er nog meer geregeld moet worden? Ondanks dat elke onderneming en situatie uniek is, zijn er toch een aantal punten die altijd aangepakt moeten worden voordat begonnen kan worden met het stallen van voertuigen. Download onze brochure voor meer informatie over het besluiten en eventueel beginnen van jouw eigen caravanstalling.

Download gratis brochure

Eigen caravanstalling beginnen

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen
Vragen?
Stuur een WhatsApp