Privacyverklaring caravanstalling

Privacyverklaring Caravanstalling Opstellen (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 is de oudere Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de strengere eisen en voorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de AVG. Deze nieuwe wetgeving geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personeel of andere personen uit de EU. Wanneer je als caravanstalling facturen verstuurt, afspraken bijhoudt of alleen al de contactgegevens van klanten bewaart kan je dus niet om de nieuwe privacywetgeving heen.

Wat betekent de AVG voor jou als caravanstalling?

De AVG dwingt caravanstallingen tot meer actie en maatregelen dan voorheen. Het komt erop neer dat jij als stallinghouder een verantwoordingsplicht hebt en in staat moet zijn om aan te tonen dat je aan de privacywetgeving voldoet. Als caravanstalling doe je dit via een opgestelde privacyverklaring (ook wel: Privacybeleid, Privacy Policy of Privacy Statement genoemd).

Privacyverklaring voor Caravanstalling

Wat is een privacyverklaring en wat moet erin staan?

In een een privacyverklaring licht je toe welke gegevens je verzamelt en met welk doel je dit doet. Jouw beleid met deze persoonsgegevens moet toegankelijk en begrijpelijk zijn voor alle betrokken, zoals klanten, (website)bezoekers en werknemers gemakkelijk. De volgende punten moeten in ieder geval in het privacybeleid van jouw stalling zijn opgenomen.

  • Identiteit van jouw onderneming en contactgegevens.
  • Welke gegevens je verzamelt en het doel waarvoor je deze gegevens verzamelt
  • Hoe lang je de gegevens (verwacht) te bewaren. Zorg dat dit niet langer dan noodzakelijk gebeurd.
  • Wie de ontvangers van de persoonsgegevens zijn (Belangrijk als je samenwerkt of bepaalde aspecten uitbesteed!)
  • Het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van gegevens.
  • Het recht om de gegevens te kunnen inzien, laten rectificeren of verwijderen.
  • Het recht op indienen van klachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Overige punten die invloed hebben op privacygevoelige gegevens.
  • Het gebruik van cookies op jouw website.

Voorbeeld van AVG privacybeleid voor caravanstalling

Zie je op tegen het opstellen van een verplicht privacybeleid omdat het met de nieuwe wet- en regelgeving al snel uitloopt op een lang stuk tekst? Uiteraard moet het ook juridisch kloppen en volledig zijn. De beste manier om meer inzicht krijgen hoe de privacyverklaring van een caravanstalling eruit zou moeten zien is volgens ons het bekijken van meerdere privacyverklaringen bij vergelijkbare stallingen. Wil je van ons een volledig geldende privacyverklaring ontvangen, geschreven in duidelijk taal? Neem dan even contact op!

1Stalling partner voor stallinghouders

Het privacybeleid van 1Stalling

1Stalling heeft als doel de ideale partner van zowel de stallinghouder als huurder te zijn. Een onderdeel hiervan is het makkelijk maken voor elke stallinghouder om zijn ruimte te presenteren aan het groeiende bezoekersaantal op zoek naar een nieuwe locatie. Bij elke keuze die we maken zorgen we er dus steeds voor dat je met een eigen gratis pagina op 1Stalling direct voldoet aan de meest recente regelgeving. Meer weten over alle mogelijkheden? Bekijk de brochure hoe 1Stalling jou kan helpen met het beheer en de regelgeving van een eigen stalling. Vanaf Pakket B is het zelf opstellen en eventueel aanpassen van contracten en voorwaarden niet meer nodig.


Meer informatie

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen
Vragen?
Stuur een WhatsApp