Wat is Self Storage?

Self Storage, ook wel bekend als mini opslag, is de manier van opslag waarbij een groot gebouw wordt opgedeeld in kleinere individuele ruimtes.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Wat is Self Storage?

Self Storage, ook wel bekend als mini opslag, is de manier van opslag waarbij een groot gebouw wordt opgedeeld in kleinere individuele opslagruimtes. Enkele bedrijven namen rond de jaren ‘90 deze trend over vanuit de Verenigde Staten. Het Self Storage concept is daar van de grond gekomen naar aanleiding van het ruimtetekort in de grotere steden.

Kenmerken van Self Storage

Kenmerkend voor Self Storage, is de mogelijkheid om als huurder zelf bij jouw spullen te kunnen, zonder dat je hiervoor een afspraak met de verhuurder hoeft te maken. Dit wordt vaak geregeld middels een afgesloten gebouw met een toegangscontrole, zoals een cijfercode of een eigen toegangspas. Een Self Storage locatie heeft een centrale ruimte om de individuele opslagruimtes te kunnen bereiken. Vaak moet je voor jouw eigen opslagruimte nog wel een eigen slot aanschaffen.

Wat is Self Storage?

De mogelijkheden van Self Storage

Doordat elke individuele opslagruimte afsluitbaar is wordt er ook vaak geadverteerd met een opslagbox, of kortweg een box, die gehuurd kan worden. Bij de meeste Self Storage onderneming kan dit al vanaf 1 maand. Self Storage heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt door de unieke voordelen voor particuliere en zakelijke huurders. Self-Storage is ideaal als je (tijdelijk) ruimte tekort komt voor bijvoorbeeld (seizoens)inboedel of wanneer de woonsituatie verandert. Als huurder heb je geen hoge kosten aan het huren van een pand, een zeer kort opzegtermijn en een box zo groot als je nodig hebt. Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen? Op 1Stalling.nl vind je het grootste aanbod van verhuurders van Self Storage. Er zijn individuele opslagruimtes te huur van 1m3, maar ook een gehele zeecontainer behoort tot de mogelijkheden.


Bekijk alle verhuurders

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen