Wat kost Self Storage?

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw spullen op te slaan, in deze blog behandelen wij de prijzen van de bekendste variant, Self Storage. Doe je voordeel met onze tips.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Wat kost een Self Storage opslagbox?

Opslagruimte huren kan dé uitkomst zijn bij (tijdelijk) particulier of zakelijk ruimtegebruik. Maar wat zijn de kosten? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw spullen op te slaan, in deze blog behandelen wij de prijzen van de bekendste variant, Self Storage, ook vaak bekend als Mini Opslag. Doe je voordeel met onze tips.

Stap 1. Bepaal eerst je eisen

Wanneer je van tevoren bepaalt welke eisen je stelt aan de opslagruimte kan je op basis van gelijke variabelen de prijzen van meerdere aanbieders vergelijken. Eisen die vaak gesteld worden zijn onder andere: onbeperkte toegang, een bepaalde mate van beveiliging, verlichting, verwarmd, schoon, droog en de mogelijkheid om dichtbij de opslagruimte te kunnen laden en lossen. Natuurlijk even belangrijk is de vraag: Hoeveel ruimte heb ik nodig voor mijn spullen? En kan ik eventuele wisselen tussen verschillende ruimtes als ik binnenkort meer of minder ruimte nodig hebt?

Prijzen voor Self Storage

Stap 2. Zoek de locaties die aan jouw (prijs)eisen voldoen

Pas wanneer je meerdere locaties gevonden hebt die aan jouw eisen voldoen kan je een eerlijke (prijs)vergelijking maken. Het vinden van deze locaties kan je uiteraard zelf oppakken door verschillende websites te bezoeken, maar bij 1Stalling helpen we je graag een handje met onze gebruiksvriendelijke zoekfunctie en filteropties. Het voordeel van 1Stalling is daarbij ook de eerlijke weergave van alle opties. Geen advertenties en actieprijzen, maar alleen realistische foto’s en de vaste maandprijzen. Doordat alle aangesloten verhuurders onafhankelijk zijn met één of meerdere vestigingen krijg je ook een goed beeld van de gemiddelde prijs van Self Storage.


Bekijk het volledige aanbod

Stap 3: Het vergelijken Self Storage kosten

De locaties die aan jouw wensen voldoen zijn bekend, het is tijd om de te vergelijken. Waarschijnlijk zijn er op dit moment nog steeds prijsverschillen. Vaak zijn deze verklaarbaar door een of meerdere van onderstaande factoren. Ga na wat voor jouw belangrijk is bij het maken van de keuze. Voor meer informatie over een Self Storage locatie raden we je aan om de samenvatting en het overzicht van alle specificaties bekijken bij de locatie te bekijken.

  • De grootte (het aantal m³) en vorm van de opslagruimte
  • De totale huurperiode en de lengte van het opzegtermijn
  • Vraag / Aanbod van het moment (+ dat van concurrenten)
  • De locatie binnen het bedrijf (begane grond of verdieping)
  • De locatie van het bedrijf zelf

Vergelijk kosten Self Storage opslag

Stap 4: Ontdek alle mogelijkheden

Wanneer je de keuze hebt gemaakt kun je via 1Stalling gemakkelijk contact opnemen met een of meerdere verhuurders. Start via de verschillende locatiepagina’s gemakkelijk een nieuw gesprek. Op deze pagina's vind je ook alle beschikbare ruimtes en prijzen.


Bekijk alle verhuurders

Overige tips voor huren Self Storage

Vaak is de opslagruimte alleen af te sluiten met een speciaal type (cilinder)slot. Als je deze niet hebt kan het vaak op de vestiging gekocht worden voor €10-15. Verder kan het verstandig zijn om bij jouw inboedelverzekeraar te informeren of tijdelijke opslag buitenhuis gedekt is en welke voorwaarden eventueel gelden. Zeg jouw inboedelverzekering ook niet op voor een verhuizing, in dat geval is de opslag namelijk niet gedekt. Mocht je nog met verdere vragen zitten? Neem contact met ons op.

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen