Opslagruimte & BTW

Het huren van opslagruimte is voor particulieren BTW-Vrij. Dit houdt in dat het huurbedrag, exclusief BTW, ook het totaalbedrag is dat uiteindelijk in rekening wordt gebracht. Als particuliere huurder betaal je alleen BTW over eenmalige kosten.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Huur / Verhuur van opslagruimte. Met of zonder BTW?

Het huren van opslagruimte is voor particulieren BTW-Vrij. Dit houdt in dat het huurbedrag, exclusief BTW, ook het totaalbedrag is dat uiteindelijk in rekening wordt gebracht. Als particuliere huurder betaal je alleen BTW over de eventuele eenmalige kosten/toebehoren als bijvoorbeeld een verplicht slot voor de opslagruimte.

Een uitzondering hierop is wanneer de gehuurde ruimte gebruikt mag worden als parkeerruimte. Is het niet uitgesloten dat de (opslag)ruimte ook als parkeerruimte mag worden gebruikt volgens het contract met de verhuurder? Dan is de verhuur inclusief BTW.

Tip voor de verhuurder:

Wordt de opslagruimte nooit als parkeerplek gebruikt en wil je BTW-vrij verhuren aan particulieren? Neem dan in het verhuurcontract op dat de opslagruimte niet als parkeerruimte mag worden gebruikt.

Verschil zakelijk en particulier huren van opslagruimte

Huur je zakelijk extra opslagruimte? Dan kan de omzetbelasting (BTW) wel in rekening gebracht bovenop de huurprijs. Dit klinkt misschien vreemd aangezien onroerend goed in principe is vrijgesteld van BTW. Echter, kan de verhuurder ervoor kiezen om te opteren voor een met omzetbelasting belaste verhuur. De meest voorkomende reden om dit te doen is erin gelegen dat de verhuurder de omzetbelasting op zijn (bouw-)kosten in aftrek kan brengen.

Op zoek naar particuliere of zakelijke opslagruimte?

Op zoek naar extra opslagruimte? Op 1Stalling vind je het grootste aanbod aan verhuurders van opslagruimte. Gebruik onze zoekfunctie om gemakkelijk de mogelijkheden rond jouw locatie te bekijken. Via de filters kan je verder sorteren op jouw wensen en eisen. Het voordeel van 1Stalling is dat wij geen advertenties en eenmalige actieprijzen weergeven, maar alleen realistische foto’s en de vaste maandprijzen. Doordat alle aangesloten verhuurders onafhankelijk zijn met één of meerdere vestigingen krijg je ook een goed beeld van de gemiddelde prijs van opslagruimte.


Bekijk alle opslaglocaties

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen