Caravan trekken

Om het maximale gewicht dat je auto mag trekken terug te vinden op jouw kentekenbewijs, moet je op zoek naar het punt: Max. Massa AHW (geremd), alle caravans zijn immers geremd.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Hoeveel mag mijn auto trekken?

Voordat je een caravan koopt, moet je de volgende vraag aan jezelf gesteld hebben: Hoeveel mag mijn auto maximaal trekken? Dit is gemakkelijk terug te vinden op het kentekenbewijs, maar ook door het kenteken van jouw auto in te vullen op de website van het RDW.

Om het maximale gewicht dat je auto mag trekken terug te vinden op jouw kentekenbewijs, moet je op zoek naar het punt O.1: Max. Massa Aanhangwagen (geremd), zo goed als alle caravans zijn immers geremd. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat dit gewicht aangeeft wat de auto mag trekken en niet wat de bestuurder mag.

Veelgestelde vraag!

Mag het maximaal toegestaan gewicht van de caravan hoger zijn dan het maximaal trekgewicht van de auto? Ja, op papier wel, maar de caravan mag in werkelijkheid dan niet niet maximaal beladen zijn.

Rijbewijs B of BE voor het trekken van de caravan?

Een rijbewijs B is voldoende wanneer het maximale toegestane gewicht (F.2 Toegestane max. massa op het kentekenbewijs) van de caravan en van de auto gezamenlijk niet boven 3.500KG komt. Komt het maximale toegestane gewicht van de auto en camper samen uit boven de 3.500KG? Dan is een Rijbewijs BE verplicht.

Rijbewijs B of BE voor caravan trekken

Tips voor het trekgewicht van de auto

De juiste gewichtsverhouding tussen de auto en jouw caravan bevordert het weggedrag. Wij adviseren daarom dat het totale gewicht van de beladen caravan niet meer is dan 75% van het gewicht van jouw auto.

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen