Caravanstalling overnemen

Een caravanstalling overgenomen? Of van plan een caravanstalling over te nemen? Met de juiste aanpak is een overname geen enkel probleem en kan de nieuwe caravanstalling een stabiele bron van extra inkomsten worden.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Het overnemen van een caravanstalling

Een caravanstalling overgenomen? Of van plan een caravanstalling over te gaan nemen? Met de juiste aanpak is een overname geen enkel probleem en kan de nieuwe caravanstalling een stabiele bron van extra inkomsten worden. Wij helpen je graag op weg met de belangrijkste punten die niet vergeten kunnen worden.

1. Het klantenbestand overnemen

Wanneer je een caravanstalling overneemt is de eerste stap het inzichtelijk krijgen van de voertuigen en huurders. Afhankelijk van de vorige stallinghouder wordt het klantenbestand meestal digitaal of op papier overgedragen. Ga hier goed na of alle gegevens compleet zijn. Om een caravanstalling over te kunnen nemen dien je in ieder geval de klantgegevens (wie hoort bij welk voertuig), de contactgegevens en bij voorkeur de oude contracten te bezitten.

Wet- en Regelgeving

De AVG levert geen problemen op bij het overnemen van het klantenbestand, aangezien de persoonsgegevens voor dezelfde doeleinden gebruikt worden als voor de overname. In dit geval het voortzetten van de huidige caravanstalling. Met het oog op transparantie is het wel verstandig om de klanten tijdig in te lichten.

2. Jouw manier van beheer & administratie introduceren

Wanneer je het klantenbestand in bezit hebt is de volgende stap het informeren van de huidige huurders over de overname van de caravanstalling en klantgegevens. Dit een goed moment om jouw (nieuwe) aanpak in de caravanstalling te introduceren mochten er wijzigingen zijn. Wanneer er klantgegevens ontbreken vraag de huurder dan gelijk deze aan te vullen.

3. Nieuwe contracten sluiten

Wanneer je een caravanstalling overneemt is het ook noodzakelijk om nieuwe overeenkomsten te sluiten met de huurders in de stalling, aangezien de oude overkomsten betrekking hebben op de bewaargever en de vorige stallinghouder. Als stallinghouder ben je natuurlijk vrij om te bepalen hoe jouw stallingsoverkomst en de aanvullende voorwaarden eruitzien. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden van overige stallingshouders en brancheorganisaties zoals de ANWB. De voorbeeld-overeenkomst van de ANWB is hier toegevoegd.
Voorbeeld 1Stalling Voorbeeld ANWB

Caravanstalling overnemen

4. Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Naast de overname van de huurders is het van belang om rekening te houden met de overname van de gebouwen. In een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is vaak opgenomen dat schade aan zaken van derde niet gedekt is wanneer jij deze onder opzicht hebt (opzichtclausule). Het is dus van belang om jouw huidige aansprakelijkheidsverzekering te controleren en eventueel uit te breiden met opzicht.

Verder is het verstandig om een duidelijk beeld te hebben hoe jij de caravanstalling wilt beheren. Zoals elke onderneming ben je als stallinghouder verplicht om jouw boekhouding op orde te houden. Naast een wettelijke verplichting is het ook voor eigen inzicht verstandig om het klantenbestand van jouw locatie up-to-date te houden. Het geeft inzicht in de opbrengsten, voorkomt eventuele wanbetalers en geeft inzicht in de kansen en risico’s van de onderneming.

Hoe kan 1Stalling jou helpen?

1Stalling is dé manier om jouw stalling- en opslaglocatie efficiënt te beheren. In plaats van meerdere losse programma’s als excel, een boekhoudprogramma en handgeschreven lijstjes is 1Stalling een gebruiksvriendelijk systeem om alle randzaken van jouw locatie gemakkelijk te regelen. In een eigen 1Stalling-account is het eenvoudig bij te houden wie bij jou huurt, welke plekken verhuurd zijn, wanneer betaald is en wanneer betaald moet worden.

Het gehele systeem van 1Stalling is ontwikkeld in samenwerking met onze aangesloten stallinghouders. Het bevat hierdoor alles om huurder en verhuurder voor langere tijd aan elkaar te verbinden. Verbaas jouw klanten met functionaliteiten als online afspraken en betalingen, terwijl jij tijd bespaart door het automatiseren van de facturatie en administratie.

Software voor caravanstalling

Meer lezen over onze software

Sinds 2017 proberen wij samen met tientallen opslag- en stallinghouders het huren en verhuren van ruimte leuker te maken. Benieuwd naar alle mogelijkheden van 1Stalling? In onze blog en op onze website vertellen we je er graag meer over! Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Blog Meer informatie over prijzen

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen