banner

Camper verkopen tips

Tips voor het verkopen van jouw camper

Een ‘te koop’ bord achter het voorraam, een advertentie in een kampeertijdschrift of toch zelf verkopen via Marktplaats? Er zijn veel verschillende manieren om jouw camper te verkopen. Vanuit onze groeiende community van kampeerders hebben wij ondertussen vaak de vraag gekregen voor tips over de verkoop. De teleurstelling die wij vaak horen is de grote hoeveelheid biedingen waar je vervolgens niets meer van hoort, maar ook het ontvangen van onbekenden in combinatie met de betaling en overschrijving kunnen risico's zijn.

Wij bij 1Stalling zijn samen met onze huurders en specialisten uit de markt op zoek gegaan naar de beste manier en tips om jouw camper te verkopen. Kort samengevat, hebben we alle verschillende mogelijkheden op onderstaande punten vergeleken. Uiteindelijk sprong er één partij echt tussenuit.

Punt 1 (50% van totaalcijfer): Gemiddelde opbrengst & kosten
Punt 2 (30% van totaalcijfer): Veiligheid van de betaling & overdracht
Punt 3 (20% van totaalcijfer): Gemak & snelheid van de verkoop

De manier om jouw camper te verkopen

In ons onderzoek naar de ervaringen van kampeerders met het verkopen van een of meerdere campers kwam het concept van Motorhome Depot, de grootste campermakelaar van Nederland, steeds naar voren. Motorhome Depot blinkt uit in het ontzorgen tijdens de verkoop, de hoge mate van professionaliteit en een werkwijze op basis van geen verkoop, geen kosten. Reviews van honderden klanten op onder andere Campercontact en Trustpilot bevestigen de gewaardeerde aanpak.

Camper Verkopen Nederland
Camper verkopen waar op letten

Wat is Motorhomedepot.nl?

Motorhome Depot is een organisatie van professionele campermakelaars in Nederland. Zij nemen het hele verkoopproces uit handen, voeren de onderhandelingen en gaan altijd voor de beste verkoopprijs. Jij als verkoper kan de camper zelfs gewoon blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode. Door de professionele, open en transparante manier van werken onderscheid Motorhome Depot zich van de andere mogelijkheden in de markt en brengt het verkoopproces geen zorgen met zich mee.
Ik wil graag meer informatie ontvangen

Jouw (tweedehands) camper verkopen via Motorhomedepot

Stap 1 in de verkoop van jouw camper via Motorhome is een afspraak met een campermakelaar, welke het gehele verkooptraject bespreekt en eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens taxeert de makelaar jouw camper en op basis van de specificaties en kenmerken adviseert de campermakelaar vervolgens voor welke verkoopprijs de camper het beste kan worden aangeboden. Daarna noteert hij/zij de camperspecificaties en maakt de campermakelaar een uitgebreide fotoreportage van de camper ten behoeve van een optimale verkooppresentatie. Bij iedere camper die Motorhome Depot in bemiddeling neemt, wordt ook een uitgebreide CamperCheck, vochtmeting en een RDW-registratiecontrole uitgevoerd.

Wanneer de definitieve prijs in onderling overleg bepaald is, wordt jouw camper op meer dan tien relevante websites en in diverse media geplaatst. Hierna voert Motorhome Depot de verkoopgesprekken, bezichtigingen en onderhandelingen om uiteindelijk tot de beste verkoopprijs te komen. Jij blijft natuurlijk wel degene die bepaalt over de binnenkomende biedingen. Het onderstaande filmpje geeft meer inzicht hoe het verkopen via een campermakelaar werkt.

De voordelen van jouw camper verkopen via Motorhomedepot

Experts in de campermarkt

Motorhome Depot is de grootste campermakelaar van Europa met een hoofdkantoor in Almere. Elke regio heeft wel een eigen campermakelaar, waardoor het contact persoonlijk is. Natuurlijk heeft de lokale campermakelaar ook een goed inzicht in de plaatselijke mogelijkheden.

Zonder zorgen verkopen

Doordat Motorhome Depot optreed als ‘campermakelaar’ kunnen zij alles wat bij het verkopen van jouw camper komt kijken overnemen. Het gehele proces wordt begeleidt, van de eerste inspectie tot het sluiten van de uiteindelijk overeenkomst en het innen van de betaling.

Aan alles is gedacht

De betaling vindt bijvoorbeeld plaats via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Ook is de makelaar aanwezig bij de overdracht en zal de nieuwe eigenaar een checklist ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden.

De kosten om jouw camper verkopen

Natuurlijk zijn de kosten ook een belangrijke overweging tijdens de verkoop van jouw camper. Wanneer je samen met de campermakelaar van Motorhome Depot een marktconforme prijs voor jouw camper hebt bepaalt, neemt Motorhome Depot hierin een courtage op. De verkoopprijs waarmee geadverteerd wordt is dus bruto verkoopprijs die bestaat uit een netto bedrag (hetgeen wat jij wilt ontvangen voor jouw camper) + het overeengekomen courtage. Dit vaste courtage is afhankelijk van het merk, model en bouwjaar, maar ligt gemiddeld tussen de 5 en 8%. Door deze aanpak is het goed mogelijk dat je via Motorhome Depot, ondanks het courtage, de beste prijs voor jouw camper ontvangt. Het zijn immers experts in de markt met een groot netwerk aan mogelijke klanten. Daarbij is een hogere verkoopprijs goed voor beide partijen, in tegenstelling tot een handelaar of inkoper, welke baat heeft bij het bieden van een zo laag mogelijke prijs voor jouw camper.
Kom in contact met Motorhome Depot

Camper verkopen tegen de beste prijs

Motorhome Depot presenteert jouw camper op alle mogelijke plekken online zonder extra kosten. Zo is de grote kans het grootst dat de juiste koper voor jouw camper wordt bereikt.

 •  Videopresentatie op Youtube
 • Videopresentatie op Facebook
 •  Videopresentatie op Twitter
 •  Relaties van de campermakelaar
 •  Kampeerzaken.nl
 •  Marktplaats.nl
 • ASCfreelife.nl
 • Marktnet.nl
 • Mobiel500
 • 2ehands.nl
 • Speurders.nl
 •  Caravans.nl

Overige tips om jouw camper te verkopen

Er zijn veel verschillende manieren om jouw camper te verkopen. Geheel zelf, aan een inkoper of via een professionele campermakelaar. Onderstaande tips zouden wij in elk geval altijd aangeraden wanneer je wilt gaan voor de beste verkoopprijs.

Verkoop jouw camper in het voorjaar
Na het vakantieseizoen wordt vaak besloten om het volgende jaar niet opnieuw met de camper weg te gaan en deze dus te verkopen, zodat de camper ook niet opnieuw de stalling in hoeft. Dit zorgt ervoor dat het aanbod op markt is groot en de prijzen hierdoor liggen. Het beste moment om een camper te verkopen is in het voorjaar, wanneer mensen enthousiast zijn om te gaan kamperen en er meer vraag is dan aanbod.

Opgeruimd staat netjes
Is jouw voertuig klaar voor de verkoop? Wij raden aan om te beginnen met het grondig schoonmaken van jouw camper. Een schone camper zorgt nu eenmaal voor hogere biedingen en kan net het laatste duwtje zijn voor de potentiële koper.

De manier van betalen
Tweedehands campers worden in de meeste gevallen contant betaald, overschrijvingen zijn niet heel gebruikelijk en dienen niet gebruikt te worden zonder goede en/of begrijpelijke reden. Accepteer alleen overschrijvingen van te volgen transfers met bijbehorende de documentatie en vraag hierbij eventueel een kopie van een identiteitsbewijs van de koper. Twijfel je over de betaling? Een campermakelaar als Motorhomedepot voert de betalingen vaak uit onder notarieel toezicht om oplichting te voorkomen.

Zet de verkoopafspraken op papier
Het kan bij de overdracht verstandig zijn om de nieuwe eigenaar een checklist of verkoopovereenkomst te laten ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden. Een goede campermakelaar regelt dit voor de verkopende partij.

Behoud van dagwaarde
De waardebepaling van jouw camper is voornamelijk afhankelijk van de algehele staat van het voertuig. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat jouw camper zijn goede staat en waarde behoudt. Door het camper (jaarlijks) te laten keuren voorkom je kostbare reparaties. Verder is het van belang om terugkerende schoonmaakwerkzaamheden zoals de buitenkant van jouw camper, maar ook de watertank elk seizoen op te pakken.

Bezichtiging van de camper
Zorg voor ruimte in jouw agenda voor geïnteresseerde kijkers. Voor een potentiële koper is namelijk niets vervelender dan een verkopende partij die geen tijd heeft om alles van de camper te laten zien. Haal voor de bezichtiging ook jouw persoonlijke spullen uit de camper om de potentiële koper het gevoel te geven dat het zijn of haar camper zou kunnen zijn, wat een positief effect heeft op de verkoopprijs. Geef potentiële kijkers ook altijd de mogelijkheid om een proefrit te maken.

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen