Camper verkopen tips

Ik wil mijn camper verkopen - Wat kan je verwachten?

Een ‘te koop’ bord achter het voorraam, een advertentie in een kampeertijdschrift of toch zelf verkopen via Marktplaats? Er zijn veel verschillende manieren om jouw camper te verkopen. Vanuit onze groeiende community van kampeerders hebben wij ondertussen vaak de vraag gekregen voor tips over de verkoop. De teleurstelling die wij vaak horen is de grote hoeveelheid biedingen waar je vervolgens niets meer van hoort, maar ook het ontvangen van onbekenden in combinatie met de betaling en overschrijving kunnen risico's zijn.

Wij bij 1Stalling zijn samen met onze huurders en specialisten uit de markt op zoek gegaan naar de beste manier om jouw camper te verkopen. Kort samengevat, hebben we alle verschillende mogelijkheden op onderstaande punten vergeleken. Uiteindelijk sprong er één partij echt tussenuit.

Gemak & snelheid van de verkoop
Veiligheid van de betaling & overdracht
Gemiddelde kosten

De manier om jouw camper te verkopen

Na ons volledige onderzoek en meerdere bezoeken aan verschillende partijen durven we met zekerheid te zeggen dat de beste manier om een camper te verkopen het concept van Motorhomedepot is. Motorhomedepot blinkt uit in het ontzorgen tijdens de verkoop, de hoge mate van professionaliteit en een werkwijze op basis van geen verkoop, geen kosten. Reviews van honderden klanten op onder andere Campercontact en Trustpilot bevestigen de gewaardeerde aanpak.
Ja, ik wil graag meer informatie

Camper Verkopen Nederland
Camper verkopen landelijk

Wat is Motorhomedepot.nl?

Motorhome Depot is Europa’s grootste organisatie van professionele campermakelaars. Zij helpen je om jouw camper op een prettige manier te verkopen. Zij nemen het hele verkoopproces uit handen, voeren de onderhandelingen en gaan altijd voor de beste verkoopprijs. Jij als verkoper kan de camper zelfs gewoon blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode. Door de professionele, open en transparante manier van werken onderscheid Motorhomedepot zich van de andere mogelijkheden en spelers in de markt.

Zelf jouw camper verkopen via Motorhomedepot

Stap 1 in de verkoop van jouw camper via Motorhome is een afspraak met een campermakelaar, welke het gehele verkooptraject bespreekt en eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens wordt jouw camper getaxeerd en de prijs besproken die jij graag voor jouw camper ontvangt.

Op basis van de specificaties en overige kenmerken adviseert de campermakelaar vervolgens voor welke verkoopprijs de camper het beste kan worden aangeboden. Wanneer de definitieve prijs in onderling overleg bepaald is, wordt jouw camper op meer dan tien relevante websites en in diverse media geplaatst. Hierna voert Motorhomedepot de verkoopgesprekken, de bezichtigingen en de onderhandelingen om uiteindelijk tot de beste verkoopprijs te komen. Jij blijft natuurlijk wel degene die uiteindelijk bepaalt over de binnenkomende biedingen.

De voordelen van jouw camper verkopen via Motorhomedepot

Experts in de campermarkt

Motorhomedepot is de grootste campermakelaar van Europa met een hoofdkantoor in Almere. Elke provincie heeft wel een eigen campermakelaar, waardoor het contact persoonlijk is. Natuurlijk heeft de lokale campermakelaar ook een goed inzicht in de plaatselijke mogelijkheden.

Zonder zorgen verkopen

Doordat Motorhomedepot optreed als ‘campermakelaar’ kunnen zij alles wat bij het verkopen van jouw camper komt kijken overnemen. Het gehele proces wordt begeleidt, van de eerste inspectie tot het sluiten van de uiteindelijk overeenkomst en het innen van de betaling.

Aan alles is gedacht

De betaling vindt bijvoorbeeld plaats via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Ook is de makelaar aanwezig bij de overdracht en zal de nieuwe eigenaar een checklist ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden.

De kosten om jouw camper verkopen

Natuurlijk zijn de kosten ook een belangrijke overweging tijdens de verkoop van jouw camper. Wanneer je samen met de campermakelaar van Motorhomedepot een marktconforme prijs voor jouw camper hebt bepaalt, neemt Motorhomedepot hierin een courtage op. De verkoopprijs waarmee geadverteerd wordt is dus bruto verkoopprijs die bestaat uit een netto bedrag (hetgeen wat jij wilt ontvangen voor jouw camper) + het overeengekomen courtage. Dit vaste courtage is afhankelijk van het merk, model en bouwjaar.

Door deze aanpak is het goed mogelijk dat je via Motorhomedepot, ondanks het courtage, de beste prijs voor jouw camper ontvangt. Het zijn immers experts in de markt met een groot netwerk aan mogelijke klanten. Daarbij is een hogere verkoopprijs goed voor beide partijen, in tegenstelling tot een camperhandelaar, welke baat heeft bij het bieden van een zo laag mogelijke prijs voor jouw camper.
Kom in contact met Motorhomedepot

Service via Motorhomedepot - Camper verkopen tegen de beste prijs

Motorhomedepot presenteert jouw camper op alle mogelijke plekken online zonder extra kosten. Zo is er een grote kans dat de juiste koper voor jouw camper wordt bereikt.

 •     Videopresentatie op Youtube
 •     Videopresentatie op Facebook
 •     Videopresentatie op Twitter
 •     Relaties van de campermakelaar
 •     Kampeerzaken.nl
 •     Marktplaats.nl
 •     ASCfreelife.nl
 •     Marktnet.nl
 •     Mobiel500
 •     2ehands.nl
 •     Speurders.nl
 •     Caravans.nl

- Wat is mijn camper waard?

Vraag via onderstaande knop eenvoudig meer informatie op bij Motorhomedepot. Je kan onderstaande knop ook gebruiken als je wilt weten wat jouw camper waard is in de huidige markt. Wij zullen jouw aanvraag samen met een professionele campermakelaar voor Motorhomedepot in behandeling nemen. Verder is het ook mogelijkheid om vragen te stellen aan Motorhomedepot.
Ja, ik wil graag meer informatie

Camper Verkopen Tips

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen
Vragen?
Stuur een WhatsApp