Wat is mijn camper waard?

Bekijk hier meer informatie over de waarde van jouw camper en bereken gemakkelijk online de dagwaarde van jouw camper.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Wat is de waarde van mijn camper?

De vraag “Wat is mijn Camper waard?” is een veelgestelde vraag onder de camperbezitters. Een taxatie is noodzakelijk om de juiste verkoopprijs van jouw camper te kunnen bepalen, maar voorkomt ook problemen met de waardebepaling en uitbetaling in het geval van onvoorziene schade. Als laatste kan een taxatie van de camper gebruik worden om onder- of oververzekering te voorkomen. Wanneer jouw camper getaxeerd wordt, dan geeft dit duidelijkheid over de dagwaarde (ook wel bekend als vervangingswaarde) op een specifiek moment.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn camper?

De juiste waardebepaling van jouw camper kijkt naar de aanschafprijs, waarde van vergelijke campers, de kilometerstand, algehele staat, maar zeker ook naar variabelen als kleur en uitvoering. Doordat deze informatie tegenwoordig volledig online beschikbaar is komen de huidige online waardebepalingen ook steeds dichterbij de werkelijke waarde. Wil je echter dat het taxatierapport geldig is voor de verzekering? Of dat het een sterke(re) onderbouwing vormt bij de verkoop van jouw camper? Dan is het aan te raden om een taxatie uit te laten voeren door een ervaren campertaxateur, welke ook rekening houdt met overige zaken zoals het uitgevoerde onderhoud en eventuele accessoires.

Let op!

Een online taxatie is niet voldoende voor de verzekeraar bij diefstal of schade aan jouw camper. Vaak is hiervoor een taxatie door je eigen verzekeraar of een goedgekeurde onafhankelijk partij verplicht. Een online taxatie kan wel een goed hulpmiddel zijn om vast te stellen wat jouw camper waard is wanneer je deze wilt verkopen. Een eerste indicatie is ook altijd gemakkelijk vast te stellen door vergelijkbare kampeerauto's op te zoeken op bijvoorbeeld Marktplaats.nl en Camperscaravans.nl.

Hoe kan ik de dagwaarde van mijn camper verhogen?

De waardebepaling van jouw camper is voornamelijk afhankelijk van de algehele staat van het voertuig. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat jouw camper zijn goede staat en waarde behoudt. Door het kampeervoertuig (jaarlijks) te laten keuren voorkom je kostbare reparaties. Verder is het van belang om terugkerende schoonmaakwerkzaamheden zoals de buitenkant van jouw camper, maar ook de watertank elk seizoen op te pakken.

Taxatie en verkoop van jouw camper

Een ‘te koop’ bord achter het voorraam, een advertentie in een kampeertijdschrift of toch zelf verkopen via Marktplaats? Er zijn veel verschillende manieren om jouw camper aan te bieden in de markt, waaronder via een campermakelaar. Wij hebben onderzoek gedaan naar alle verschillende mogelijkheden en geven je in graag tips om jouw camper te verkopen. Lees hier meer over ons onderzoek.


Meer lezen over camper verkopen
Wat is mijn camper waard

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen