Self Storage Verzekering

Moet ik mijn inboedel zelf verzekeren? Wie is aansprakelijk? Wij proberen je graag een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Hoe is jouw inboedel bij self storage en opslagruimte verzekerd?

Opslagruimte (Self Storage) is perfect om het tijdelijke tekort aan ruimte wegens bijvoorbeeld een verbouwing of verhuizing op te lossen. Maar wat als er iets gebeurd met jouw inboedel of overige spullen? Valt dit onder een verzekering? In onze blog geven we je graag meer informatie over de aansprakelijkheid.

De verhuurder van de opslagruimte is, met uitzondering van ernstige nalatigheid of grove schuld, niet aansprakelijk voor schade aan jouw spullen in de opslagruimte. Het is daarom verstandig om jouw spullen zelf te verzekeren wanneer je deze (tijdelijk) in een opslagbox/container of andere vorm van self storage opslaat. Wel zijn er opslagbedrijven die een aanvullende verzekering (tegen betaling) voor je kunnen afsluiten. Het kan zijn dat deze aanvullende verzekering verplicht is om af te sluiten, afhankelijk van het verhuurbedrijf.

Inboedelverzekering en externe opslag

Je hebt extra ruimte nodig, maar je wilt wel dat jouw spullen goed verzekerd zijn wanneer deze extern staan opgeslagen? Het is goed mogelijk dat jouw bestaande inboedelverzekering van je woonhuis voldoende dekking geeft voor externe (tijdelijke) opslag. Dit hangt wel af de verzekeraar en de dekking die je hebt gekozen. Hieronder geven we je graag tips om op te letten. Zodat je goed, maar niet dubbel verzekerd bent. Zoals altijd is het natuurlijk verstandig om de voorwaarden van jouw verzekeringspolis na te lezen. Een losse particuliere verzekering voor opslagruimte bestaat op dit moment (nog) niet.

Self Storage Verzekering Extern Opslag

Tips voor de verzekering van inboedel bij tijdelijke opslag

  • Bekijk de maximale periode dat jouw inboedel verzekerd is bij externe opslag, er zijn namelijk grote verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Zo heeft Nationale-Nederlanden een maximale periode van slechts 3 maanden, terwijl het bij InShared bijvoorbeeld 9 maanden is en bij Centraal Beheer maar liefst 24 maanden.
  • Controleer altijd de dekking van jouw inboedelverzekering. Afhankelijk van de verzekeraar en polis kunnen er verschillen zijn met schade door inbraak, brand of water. Hou er rekening mee dat dezelfde uitzonderingen gelden, zoals dat de opslagruimte goed moet worden afgesloten en dat er bij diefstal inbraaksporen aanwezig moeten zijn.
  • Controleer welke spullen onder ‘inboedel’ vallen en bekijk gelijk hoe jouw spullen verzekerd zijn tijdens het verhuizen van locatie naar locatie.
  • Controleer welke spullen onder ‘inboedel’ vallen en bekijk gelijk hoe jouw spullen verzekerd zijn tijdens het verhuizen van locatie naar locatie. Zeg je inboedelverzekering niet op voor de verhuizing, want dan is de opslag van jouw spullen niet gedekt.

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen