Self Storage Beginnen

We vertellen je graag met over het starten van een eigen Self Storage locatie. De stappen, rendementen, wet- en regelgeving en het beheer.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Wat is Self Storage en hoe gaat het met de Self Storage markt?

Self Storage biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om (tijdelijke) ruimtetekort op te lossen door spullen op te slaan in opslagboxen vanaf 1m³. In Nederland is de behoefte aan extra opslagruimte groot en het is daarom ook niet gek dat de Self Storage branche de laatste jaren een stuk populairder is geworden. We zijn gemiddeld iets kleiner gaan wonen in de steden met evenveel spullen, we verhuizen vaak en ook zijn er veel bedrijven, webshops en start-ups met wissellende voorraden.

Self Storage opslaglocatie starten

Een Self Storage opslagruimte starten

Door de groeiende vraag naar opslagruimte is ook het aantal opslaglocaties in Nederland de laatste jaren toegenomen. Langs de snelwegen vinden we grote aanbieders, maar ook leegstaande bedrijfsbanden kunnen prima worden opgedeeld in kleinere boxen om het rendement per kubieke meter te vergroten. Benieuwd of Self Storage bij jou past en waar je rekening mee moet houden? In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende stappen, rendementen, wet- en regelgeving en het beheer van een Self Storage locatie.

Waarom zou ik een Self Storage locatie starten in de huidige markt?

Leegstaande gebouwen altijd zonde, zeker wanneer er met een investering een goedlopende Self Storage kan worden opgezet. Het verhuur van opslagruimte kan gezien worden als een vaste bron van inkomsten, met wanneer goed geregeld, weinig risico’s.

Een groeiende markt

Self Storage opslagruimte is een groeiende markt met veel potentie. Er zijn steeds meer particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar extra opslagruimte.

Continue opbrengsten

Opslagruimte wordt vaak door particulieren en bedrijven voor maanden tot jaren gehuurd. Hierdoor geeft een eigen opslagruimte een vast en zeker extra inkomen.

Terugverdientijd

Door de opdeling in kleinere opslagruimtes is het rendement per m2 zeer goed en kunnen investeringen vaak binnen 1-3 jaar terugverdiend worden.

Besluiten of Self Storage geschikt is om te starten in jouw regio

Voordat je begint is het verstandig om de kansen op succes in kaart te brengen. Vaak zijn de eerste stappen het doornemen van de locatie en de vergelijking met eventuele concurrenten. Het is altijd verstandig om even te kijken naar het aantal inwoners in de regio binnen ±10km en het aantal concurrerende locaties hierbij. Verder is het goed om af te vragen of de locatie geschikt is. Is de locatie gemakkelijk bereikbaar? Hoe het zit met de parkeermogelijkheden, vergunningen? En in hoeverre woon of werk je dichtbij de locatie?

Wat is het rendement van Self Storage ?

Het succes en rendement van een opslagvestiging worden bepaalt door de locatie, prijs, klantvriendelijkheid en uiteraard de juiste mix van opslagunits met uiteenlopende groottes. Er zijn veel verschillen vormen van Self Storage, maar wanneer je een bezetting van 70%± kunt bereiken zijn de investeringen voor de inrichting van Self Storage vaak terugverdiend binnen slechts 1-3 jaar. De opbrengsten zijn verder erg consistent en uitstekend per m² wanneer vergeleken met andere verhuurcontracten. Hierdoor zie je Self Storage locaties vaak uitbreiden naar een extra locatie wanneer de bezettingsgraad boven de 80-90% blijft.

Rendement van eigen Self Storage Opslagruimte

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Elke locatie is natuurlijk ook uniek, wat kansen en risico’s biedt. Het is goed om hierover na te denken op het moment dat je besluit te gaan starten. Enkele vragen om je op weg te helpen zijn.

  • Hoe kan ik me onderscheiden ten opzichte van andere (toekomstige) aanbieders?
  • Wil ik de locatie in één keer bouwen of werk ik in bepaalde opbouwfases?
  • Ga ik alle opslagruimtes in mijn eentje beheren? Of wil ik dit samen met iemand doen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat (nieuwe) klanten mij vinden?
  • Hoe zit het met bouwvoorschriften en bouwvergunningen?
  • Wat zijn de openingstijden en huisregels van de locatie?

Verschillende vormen van Opslagruimte

Opslagruimte kan aangeboden worden in veel verschillende formaten, zowel binnen als buiten. Enkele bekende vormen zijn de stalen scheidingswanden met rol/draaideuren, maar ook containers en zelfbouw met houten tussenmuren vind je vaak terug. Elk met eigen voor- en nadelen.

Self Storage locatie beheren

Een Self Storage locatie beheren

Een Self Storage heeft al snel 100 individuele opslagunits. Hierdoor krijg je te maken met terugkerend en handmatig werk, zoals de registratie van huurders en het opstellen van contracten en facturen. Dit kan op verschillende manieren zoals Excel, een boekhoudprogramma of verschillende lijstjes. Maar 60+ locaties zijn ervan overtuigd dat de software van 1Stalling, ontwikkelt met onze verhuurders, de beste oplossing is. Verbaas je huurders met o.a. online betalingen, een eigen klant-omgeving en online tekenen, terwijl jij tijd bespaart door het automatiseren van de registratie en incasso’s.


Meer informatie

De Self Storage locatie bouwen

Door onze ervaring in de Self Storage branche hebben wij contacten met verschillende leveranciers en instalatiepartijen van wandconstructies, deuren, liften, lockers en sloten. Zij maken graag gratis en vrijblijvend een gedetailleerde unit-layout voor je met daarbij eventueel een offerte. Ook kan er rekening gehouden worden met eventuele verdiepingsvloeren, eigen huisstijl kleuren en scheidingswanden. Via onderstaande knop kan je ons meer vertellen over de locatie, waarna wij graag contact met je opnemen.


Kom in contact
Self Storage locatie bouwen

Wat kun je verwachten van 1Stalling Self Storage Software?

1Stalling is gestart in 2017 en werkt momenteel samen met ruim 60 verhuurders van opslagruimte om het (ver)huren voor iedereen makkelijker en leuker te maken. We hebben de afgelopen jaren mogen samenwerken met eigenaren van prachtige opslagruimte met hun eigen concept en manier van verhuren. Elke dag werken wij aan het verbeteren van onze functionaliteiten, de integraties met toegangscontrole / boekhouding / betalingen en de gebruikservaring van onze verhuurders. We hebben een mooi aantal verhuurders hun 2de of 3de locaties zien openen, zonder extra personeel te hoeven aannemen, dit omdat de juiste software leidt tot een enorme tijdbesparing. Verder kan je onze software ook gebruiken in je eigen huisstijl, perfect voor de klantbeleving dus!

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen