Oldtimer winterstalling

Voor het behoud van jouw oldtimer is het verstanding om deze in de winter naar de stalling te brengen, wij vertellen je graag waarom.

Hoe werkt huren bij 1Stalling?

Voordelen van een winterstalling voor je oldtimer

Voor veel van de oldtimer eigenaren onder ons klinkt een stalling in de winter als vanzelfsprekend. Het stallen in de winter komt het behoud van je oldtimer namelijk enorm ten goede, waardoor je langer van je oldtimer kunt genieten. Door de omstandigheden die bij een Nederlandse winter komen kijken is het aan te raden om de oldtimer in de winterperiode zoveel mogelijk binnen te houden.

De redenen om je oldtimer in de winterstalling te zetten

Sneeuw & Strooizout: Wanneer er in de winter sneeuw blijft liggen en je telt daar het eventuele strooizout bij op, dan kan je er zeker van zijn dat de lak en overige onderdelen van de oldtimer het zwaar te verduren hebben.

Temperaturen onder het vriespunt: Een lage temperatuur gaat hand in hand met startproblemen en overige problemen als bevroren handremmen. Oldtimers zijn hier nog gevoeliger voor.

Beslagen ramen: Doordat de meeste oldtimer niet beschikken over een (goede) airconditioning beslaan de ramen in de auto erg snel, hierdoor kan het te gevaarlijk worden om de weg op te gaan.

Bladeren op de weg: In de herfst/winter kunnen de achtergebleven bladeren een gladde rijbaan vormen. Ook neemt de kans op roest toe wanneer er vochtige bladeren en viezigheid achterblijven op je oldtimer.

Ijzel: Normaal gesproken al verraderlijk, maar doordat oldtimers over het algemeen zwaarder zijn, zonder moderne remsystemen, neemt de remweg bij gladheid sterk toe.

Checklist voordat je oldtimer naar de winterstalling gaat

Bij het stallen van je oldtimer is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen, zeker wanneer jouw oldtimer voor langere tijd stilstaat. Bij een winterstalling is de juiste voorbereiding noodzakelijk om je oldtimer van het voorjaar weer in topconditie de stalling uit te kunnen rijden. Wij hebben alle onderhouds- en schoonmaaktips samengevat in een blog, waarmee je jouw oldtimer klaarmaakt voor de winterstalling.


Checklist oldtimerstalling
Checklist Oldtimerstalling

Een goede winterstalling voor je oldtimer

Voor het behoud van je oldtimer is het van belang om de juiste winterstalling te kiezen. Let in ieder geval op de volgende punten:

  • De temperatuur van de stalling komt niet onder het vriespunt, ideaal ligt de temperatuur rond de 15 ÂșC.
  • De oldtimer staat droog en in een goed geventileerde ruimte.
  • De stalling is beveiligd tegen diefstal.

Bekijk alle stallingen in de buurt

Neem een kijkje tussen alle artikelen

Bekijk alle artikelen